Digital Studion

Digital kittens AB

Jag har ju varit borta från webben ett tag men nu är äntligen Digital kittens AB igång och sakta men säkert börjar det fungera.

 

Jag hopaas jag får lite tid över nu att gå in i ateljén och jobba igen. Kanske lite tid till min försummade websajt också.

Skall som ett experiment försöka använda min iPad i stället. Min notebook var ju en stor del av allt mitt arbete. Skall bli intressant att se om det går att ersätta den med en platta i stället. Apparna är ju lite väl enkla för att använda men det kan kanske gå. Posted from my iPhone using Joomla Admin Mobile!

Om Anna

Kort info

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrun

d. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

Jag startade som fotograf för 35 år sedan för att gå vidare med mediautbildning och så småningom konstskola. Många år bakom datorer och massor med editiering av bilder.

 

I dag gör jag fortfarande kreativt arbete och trivs bra med det. Massor med digital och grafisk design, illustrationer och foto.

 

Jag skriver en del program till virtuella världar och spel och kör mina egna linux servrar. Jag experimenterar också med alternativa världar med min Oculus rift. Och är både en virtuell pilot och kontroller på IVAO och Vatsim nätverken för Flight simulator.

 

Välkommen till mina sidor.

 

2worlds2go.com feed

2worlds2go

18 juli 2019

Content for virtual worlds and simulation.
 • Waiting for a bus in SL

  I am in Second life around 15 minutes a day now. Visited SLB16 and: not impressed. Lots of old stuff. But I liked the new homes.

  There are a few changes but I feel that Linden lab do not know what to do. There are still a lot of nice art exhibitions and a few great builds but it is like waiting for a bus and not knowing if it is coming. Then possibilities with animation and mesh is great but is anyone using them. These changes are for pro developers like me but I cant see the everyday user creating with these difficult systems.

  Looks like a lot of developers have abandoned Second life for other work. Maybe the changes was to late.

  I am waiting for the bus to see what is going to happen??

 • New network in our area.

  We are down. Phones and mail but this webpage still works for messages.

  It will be like this for a while until the new networks are working.

  The 2worlds2go grid does not really work. There will be a lot up and down so nice it is summer.

 • Never get tired of exploring SL

  There are so many nice places to see in Second life. Wide angle shot. Because I use the Oculus to explore. That´s the best setting.

Art space Magazine

Art space Magazine

18 juli 2019

Content for virtual worlds and simulation.

Breadcrumbs

Digital artlife

Digital art life

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.