Digital Studion

Digital kittens AB

Jag har ju varit borta från webben ett tag men nu är äntligen Digital kittens AB igång och sakta men säkert börjar det fungera.

 

Jag hopaas jag får lite tid över nu att gå in i ateljén och jobba igen. Kanske lite tid till min försummade websajt också.

Om Anna

Kort info

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrun

d. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

Jag startade som fotograf för 35 år sedan för att gå vidare med mediautbildning och så småningom konstskola. Många år bakom datorer och massor med editiering av bilder.

 

I dag gör jag fortfarande kreativt arbete och trivs bra med det. Massor med digital och grafisk design, illustrationer och foto.

 

Jag skriver en del program till virtuella världar och spel och kör mina egna linux servrar. Jag experimenterar också med alternativa världar med min Oculus rift. Och är både en virtuell pilot och kontroller på IVAO och Vatsim nätverken för Flight simulator.

 

Välkommen till mina sidor.

 

På facebook

Art space Magazine

Art space Magazine

19 februari 2020

Content for virtual worlds and simulation.

Breadcrumbs

Digital artlife

Digital art life

The work of painter, photographer and digital artist Anna Lorentzson.
 • Going nowhere in art and life.

  I am on vacation so i do some WOW and a lot of thinking about what to do now and how. I am in a vacuum and all the artwork goes nowhere. The companys goes nowhere. Almost everything is standing still.

  I play WOW and a lot of other games. Peeking in to Second life. Thinking and walking.

  What is going to happen now?

 • I have a exhibition 2 Opensimfest.

  Opensimfest is 1,2,3, March and i am working creating the pictures right now. I am doing some of the graphics in a VR 3D paint program with Leapmotion only using my hands. And of cours the rest on my Opensim grid. Trying out new stuff.

 • New privacy policy and Terms of service

  Everyting updated. Terms of service and privacy policy. And we are secure now. https://